tiistai 23. lokakuuta 2018

HOBONICHI MADNESS part 1, cousin A5

Heips pitkästä aikaa!

On mennyt tovi, taask un olen päässyt kirjoittamaan, nyt olen hullaantunut tai nyt ja nyt, jonkun aikaa sitten kun elokuussa 2018 sain ensimmäisen Hobonichini - A5 cousin kokoisena. Sittemmin päätin ottaa ensi vuodelle lisänä weeks mega:n joka on aivan täydellinen kulkemaan kassissa mukana! Ja mikä parasta, olen voinut luopua kokonaan bullet journalin käytöstä, se oli niin kamalan työlästä, ja mm. minun piirustustaidoilla / visioillani en koskaan saanut siitä niin kaunista luomusta kuin olisin halunnut. Mutta nyt ei tosiaankaan enää edes tarvitse moista miettiä, olen löytänyt näiden kautta itselleni ns. Kalenterirauhan, toki mulla on vielä yksi uusi kaveri ensi vuodelle, mutta ajattelin siitä tehdä hieman myöhemmin ihan oman blogitekstinsä.
Mutta nyt hobonichimaailmaan, ensimmäisenä cousin!

Tosiaan tuossa yllä on kansien etuosasta kuva, en nyt lähtenyt sen enempää kansia itsessään kuvaamaan, koska kuitenkin niitä on useita erilaisia, joista jokainen sitten valitsee omansa. Minun on vuoden 2017 mallistosta, tulen tilaamaan uuden Cousinin vasta maaliskuun 2019 aikana, kun nykynen loppuu vasta 31.3.2019.


Yllä näkymä vuosista 2018, 2017 ja 2019. Olen itse tätä näkymään käyttänyt lomien, sairaspoissaolojen sekä pyhien seuraamiseen. Ei tänne oikein muuta tekstiä mahdukkaan, ja eikä mulla kamalasti noille edellisille ja seuraaville vuosille ole ollut, mutta se että ne on siellä on kuitenkin mielestäni todella hyvä, jos muistaa päivämäärän muttei viikonpäivää.


Tässä on jaoteltu kuukauden auki, jokainen omana rivinään, näihin voisi myös kirjoittaa mm. syntymäpäivät sekä nimipäivät, tosin itse kun rakastan bullet journal tyyliä, niin olen rakentanut "habit trackerin" näille sivuille, mistä näen miten hyvin mitkäkin perusasiat on hoidossa, tai sitten ei ole hoidossa. Mutta tämän kautta VIIMEIN olen pystynyt edes jotenkin seuraamaan tapojani. Bullet journal mulla usein makas kaapissa, ja trackerit huutivat suorastaan tyhjyyttä. Tosi Erin Condrenissa mulla oli viikolle 2 trackeria, missä seurasin omat lääkkeet ja pojan hampaiden pesut, mutta ECLP mulla makaa himassa, kun taas tämä toistaiseksi kulkee vielä jokapaikassa mukana, kun muut ensi vuoden kalenterit ei ole vielä alkaneet, tosin weeks:iin en oo saanut trackereit kivasti, niin ehkä jollain tapaa tämä jää mulla kuitenkin käyttöön täällä, koska on jotenkin kuitenkin simppelein tapa minulle seurata useampaa tapaa kerralla.


Nyt yllä näkyy ihan se meille totuttu kuukausinäkymä, tähän olen kirjannut kuukausi tehtävät (mm. tiedossa olevat ja varattavat ajat, työhön olevat vuosikalenterin mukaiset tehtävät ja synttäri tms päivien ostettavat lahjat tai korttien tekemiset). Päiville kirjoitan sitten nimpparit, synttärit, päivän kohokohdat, tapahtumat, tapaamiset ja sellaiset tärkeät muistettavat, myös lomat, jotta nään myös tältä näkymältä, etten sovi tapaamisia lomille yms. Ja tottakai pyhät, koska suomalaisia pyhiähän tässä kalenterissa ei ole.


Tässä sitten ihan mun lempparinäkymä, ilman vertikaalista viikkonäkymää, ei mulle sellaista kalenteria tule koskaan tulemaan, tai no ei ehkä pitäisi sanoa ei ikinä, mutta mulla kalenteri toimii vain visuaalisena työkaluna, pyrin kirjoittamaan tapahtumat juuri kuten ne tapahtuu, toki tehtävälista päivälle voi olla missa kohdassa vaan, mutta niissä onkin sitten erikseen piirrettynä tehtäväruutu, johon laitan rastin kun se on suoritettu. Käytän joitakin tarroja viikkonäkymällä, tuohon muistiosioon menee erin condren ja happy planner tarrat, mutta ei viikonpäiville. Sinne sitten enemmän käytän kuvia tai sitten korostelen kynillä tärkeitä tapaamisia / tapahtumia. Värikoodaamista en käytä, enkä blokkaa aikoja sen kummemmin, vain koska joku alkaa. Ehkä tähän voi joskus tulla muutos, jos ajat tulee tarkemmin nähdä, mutta toistaiseksi mulla on päivässä 1 tapahtuma niin sen kestoon olen kyllä varautunut. Sitten ehkä jos tulisi useampia, tulisi sitten jaksottaa aikaa itselleni tarkemmin. Ja tietyt kotityöt yms, kirjaan melkeen sitä mukaa kun niitä teen, ellei ole jonkun tietyn asian takia mm. pestävä joku vaate puhtaaksi.


Viimeisenä sitten onkin päiväsivut, nämä ovat enemmänkin pienen poikani tapahtumiin, letkautuksiin, päiväkirjamaiseen kirjoitteluun, tänne ehkä vähän enemmän vielä avaan päivääni ja sen tapahtumia tuolle kellonaika janalle, mutta tämäkin vielä vaatii minulta ponnisteluja, olen kokoajan enemmän ja enemmän siirtymässä funktionaaliseen plannerointiin, joten tänne on ehkä parempi kirjata nuo kellottamiset, viikkoaukeamalla kuitenkin haluan nähdä KAIKEN, mitä missä ja milloin on tapahtunut. Minulla kun on useampia kalentereita, enkä niitä päivittäin täyttele, niin pystyn tämän cousinin viikko aukeamalta ottamaan tietoon kaiken oleellisen myös muihin plannereihini. Tässä kalenterissa on tosiaan KAIKKI ylhäällä ja sen näkee kyllä viikkosivuiltakin miten täynnä se oikein onkaan :D, mutta hyvä niin.


Takana on sitten vaan tällainen tasku, missä säilytän mukana kuljetettavia / pidettäviä papereita, jotta mulla on ne varmasti mukana minne tahansa olen menossa. Toki on tuolla nytkin jotain, mitä voisin hyvin jättää kotiin, mut kuitenkin. Täytyy aina välillä siivota tätä opusta, kyllä se kaikkea on mukaansa syönyt ajan kanssa.

Tässä tosiaan pieni raapaisu Cousiniin, mun piti ensin tehdä tästä tosiaan yhtenäinen juttu, mutta olisi tullut ehkä liian pitkäksi, parempi kun ovat ehkä kuitenkin erikseen. Luulen, että haluan myös näyttää weeks megaan molemmat kannet paremmin esille. Ja ehkä pian on tulossa vielä kolmannetkin, aikeena olisi saada lompakko ja kalenteri yhteen. Nyt kun mulla kulkee mukana molemmat erikseen. Ehkä mä koitan myydä lompakkoani vaikka äidille, niin saisin siten sitten kaiken yhteen ja samaan pakettiin, katsoo nyt.. :) Visiot on suuret. Mut nyt sanon heippa, seuraavaan kertaan <3