tiistai 8. elokuuta 2017

Priman Traveller's notebook, väri champagne

Hei!

Omistan tämän blogitekstin kokonaisuudessaan Traveller's notebookilleni, esittelen sitä vähän sisältä suurpiirteisesti, en kuitenkaan ole vielä päässyt sen kanssa kokonaan sinuiksi, joten mitään kovin tarkkaa esittelyä en vielä tee.
Teen myöhemmin sitten jatko-osaa miten aion vielä hioa sisältöäni, yksinkertaistaa sitä helpommaksi käyttää ja tietenkin koristella jatkossa vuodenaikojen mukaan, uskoisin tähän pystyväni ensimmäisen kerran lähempänä joulua, keskityn tässä alkuun nyt enemmän tämän blogin aloittamiseen. Kuitenkin tuo tuunaus vuodenaikaan sopivaksi vaatii rahallista, sekä henkistä resurssia jonkun verran (ihan kaikkeahan minullakaan ei laatikoistani löydy).

Ensimmäisenä esittelen tosiaan kannet.

 













Priman kannet ovat kokoa: 22 cm korkeus ja 14 cm leveys (myös kokoon rinnastettava koko on "standard").
Minulla on TN: ssäni 9 vihkoa, olen ostanut eBaysta lisäkuminauhoja, koska vakionahan Priman TN: ssä on 4 kuminauhaa mihin on aika hankala laittaa useita vihkoja + muita oheistarvikkeita, ilman että ne tulisivat yli reunasta ja tällöin tuo ylivedettävä kuminauha niitä runnoisi, ja toki laukussa sitten kannet eivät suojaisia sisältöjäsi.

Tässä etupuolen sisäkansi, siinä on 7 pientä taskua, 1 pieni kuville sopiva pieni tasku (näitä on kiva koristella klemmarein, klipsein, Project life- kortein kuvin tms) & 2 isompaa taskua näiden alla (minne saa mukavasti laitettua mm. tarroja tai muita dokumentteja, kamalasti en kuitenkaan suosittele sinne laitettavan mitään paksua, kuten washisampleja, toki tietenkin saahan niistäkin litteämpiä, mutta yleensä ovat niin pieniä että hölskyvät ja tippuvat herkemmin pois).
Minullahan tämä nyt on aika pelkistetty, sisältää vain pari klemmaria, 1 kortin jonka värityskin on aika pliisu ja toki rakkaasta pojastani on kuva alimmassa kuvataskussa (kuten kerroinkin hiomista tämä sisältöni vielä kaipaa ja PALJON, ihan ainahan ei voi voittaa) :)



Viimeisenä sitten takakansi, jossa on kynänpidike sekä 1 "halkaistu" tasku, sopii pääasiassa varmaan papereiden säilytykseen. Itse pidän täällä tallessa Etsy kortit mihin kerään tarroja, sekä yksi vihko on takakannesta kiinni myös tässä taskussa (otin tosin kuvan ajaksi sen pois tieltä).
Tasku meinaan pitää hyvin vihon siellä paikoillaan, siellä on viikkovihkoni, joka on helppo ottaa pois silloin kun sinne tarvitsee kirjoittaa. Ne vihot, jotka olen ynnännyt yhteen lisäkuminauhalla on vähän ikäviä ottaa pois silloin kun niihin kirjoittaa, tai saa ne toki pois, mutta kuminauha yleensä menee monelle mutkalle vihkoja pois repiessä, pyrin niihin kirjoittamaan pääasiassa kun ne ovat TN: ssäni kiinni.


Seuraavaksi voisinkin jo siirtyä sisältöön, mitä minulla löytyy TN: stäni ja mihin TN: ääni yleensäkkin käytän. Eihän tämä suinkaan ole maanikon ainoa kalenteri, mutta kyllä silti sanon, että tietynlaisen "Planner peace: n" olen TN: n kanssa löytänyt kuitenkin.
Jos mietitään asiaa niin, että vain 1 kalenterin saa valita, niin kyllä se sitten ehdottomasti minulla on TN :)

 
Kuukausinäkymä- vihko: Tämä on Priman "monthly" notebook, minulle aivan ehdoton ykkönen, siihen saan kiteytettyä koko kuukauden kohokohdat, sekä tehtävät ynnä muut tiedot, mitkä minun tulee ko. kuukauden aikana suorittaa / hoitaa. Takaosassa on sitten loput pistesivuja, mihin olen ajatellut merkitä nimipäivät, syntymäpäivät sekä bujoilusta tutun habit trackerin, millä seuraan tapojani ja tekemisiäni kuukausittain myöskin.

Seuraavana Priman weekly notebook, eli missä on viikkosivut 1 aukeamalla, siellä sitten seurataankin päiviä tarkemmin, myös käytän aukeamalla muutamaa seurattavaa asiaa tracker tarroilla, yleensä siellä on hampaiden pesut, koska ne on tärkeät sekä minulla, että pojallani.
Minulla on joka päivä tietty to do- lista ja myös tiettyjä muistettavia asioita + muistoja pyrin kirjoittamaan, et voin sitten joskus seuraa mitä missä milloin on tullut tehtyä. Otin tosin tällä viikkoa uuden vihkon käyttöön omalle päiväkirjalleni, en joka päivä sitäkään meinaa kirjoittaa, vaan silloin kun siltä tuntuu. Saan tällä tapaa jotain karsittua pois täältä ja pysyn sillä tapaa paremmin kartalla mitä tunnetta milloinkin tunnen. Ja tottakai ylipäätään se auttaa minua nyt itse tutkiskelussa.

Päivittäinen kalenteri, kuvassa Annieplans:n daily insertit, olen ostanut tosiaan päiväämättömät insertit itselleni ETSY:stä ja nää on loistavat, näissä on 1 päivä kahdella sivulla. Omistan myös Priman omankin samanmoisen, mutta näitä voit tulostaa omaan käyttöösi ostettuasi niin paljon kuin haluat, ja luulen kun saan tuon weeklyn kulutettua loppuun, siirtyväni vain näihin päivittäisiin, saan helpommin ja paremmin sillä tavalla jaettua päiväni erillisiin osioihin.
Seuraavana ostoksenani varmaankin samasta kaupasta kuukausinäkymäiset sivut, niitä kuitenkin tarvitsen tämän rinnalle ihan ehdottomasti. Tulee huomattavasti edullisemmaksi, kuin ostaa noita valmistajan tekemiä, onhan ne toki "kestävämpiä", mutta sen verran paljon tämä harrastus vie rahaa, et jossakin on kuitenkin koitettava ottaa hieman myös säästöäkin.






Sitten käytössäni tosiaan on ihan vaan perusvihkoja kaikkeen muuhun. Olen vähän myös projektina miettinyt miten saan vähän järkevämmin näitä jaoteltua, että yhdessä vihkossa ei olisi montaa toisistaan poikkeavaa seurattavaa asiaa.
Kuitenkin tällä hetkellä, ennen tätä muutosta minulla on käytössä seuraavanlainen vihkokokonaisuus.
1. Vihko poikani muistoille
2. Päiväkirja itselleni
3. Kirjeenvaihdolle, keräilylle, kauppalistoille yms.
4. Projekteille, trackereihin, muistoaukeamille (scrapbook henkisesti), salasanamuistio, www-sivu muistio ym...
5. Ruokapäiväkirjalle
6. Painonpudotukselle, tilauksilleni (etsy, eBay, wish ymym)


 
 

Tässä itse tekemäni koristekannet, käytin kartonkia, paperia, kirjojen päällystemuovia, sekä tarroja.
Toinen vaihtoehto olisi laminoida, joka olisikin osoittautunut paremmaksi vaihtoehdoksi, meinaan ainakin tuo muovi mitä käytin, oli suhteellisen kehnoa ja alkoi kulmista nousemaan pois, joudun vähän klipseillä & klemmareilla pitämään ko. luomustani kasassa.
Josko seuraavassa kokeilussa olisi sitten fiksumpi, ja mieleeni juolahti lisätä siihen myös jonkunmoinen säilytystaskukin mukaan papereille tai tarroille, niitähän tässä hommassa ei voi koskaan olla ainakaan liikaa. Eikö? :)





Tässä sitten näitä taskullisia inserttejä, omani olen tilannut sekä eBay: sta sekä Wish:n sovelluksesta, en nyt muista mistä tilasin ensin, mutta tosiaan en saanut oikean kokoista. Wish mielestäni myi oikean kokoisina ja otinkin kaksi erilaista. Toisessa on 2 zipper taskua tarroille ym, mut myös 1 x kynänpidike, sekä erilaisia välilokeroita korteille tms papereille.
Toisessa on toisella puolella zipper tasku ja toisella vain korttipaikkoja, eli vähän sellainen yksinkertaisempi.
Tosin tuo ensimmäisenä mainittu olisi kyllä jo riittänyt sellaisenaan, tässä on kuva tuosta monimuotoisemmasta taskustosta. Erittäin tyytyväinen olen ko. tuotteeseen, taisi olla 2 euroa postikuluineen, eli ei todellakaan paha hinta. Websterin Color Crush:n simppelimpi versio on jo ilman posteja melkein triplasti kalliimpi, joten tämä voittaa sen kyllä mennen tullen.

Noniin, siinä nyt jonkun verran minun tavastani säilyttää elämäni TN: n välissä, paljon olen pohtinut muutoksia ja aion ne tässä syksyn aikana tehdä, jotta mulla jouluksi olisi valmiina ryhdikkäämpi kokonaisuus, mistä löydän haluamani paljon helpommin.
Käytin kyllä sivunumerointia seka vihkoissa, mutta ei sekään tunnu toimivan, tai hyvältä. Ennemmin aiheelliset vihkot, mitä tärkeimpiä mukana ja ei niin tärkeitä kotona, mitä sitten voi vaihdella mukaan sen mukaan missä menee milloinkin.

Taidan lopettaa tähän, ja jatkaa seuraavan kerran taas lisää, tulihan tähän jo jonkun moinen kirjoitus, jos joku jaksoi lukea loppuun saakka, niin hienoa. Ensi viikkoon, vielä en aihetta tiedä, mutta ehkä jatkan TN: n parissa tai sitten keksin jotain lyhyempää & pelkistetympää. Hilirimpsis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti